10.2.09

Blått Vs. Grönt!

Catrin och hennes dilemman (ja, jag heter catrin och inte cate. the word is out)

Jag snubblade över ett ljusblågrått kök som var såå hiiiimla-himla fint som jag bara måste ha. Men vårt kök är ju grönt. Den gröna är inte ens en fin grön färg som jag önskat utan mer stark och mossig. Det hade varit mer ok om den var grågrön, men så är inte fallet just nu!
Jag skrev om de på min husblogg men jag måste fråga er alla nu:
Vilken färg är bäst???

Den gröna som är starkare grön på riktigt.
Lantligt och murrigt, något som iof passar huset rätt bra!
Tänk bort bänkskivan och kaklet och väggen och den asfula svarta vasen a'la 87.


Eller detta harmoniska ljusa köket i blått som kommer matcha resten av undervåningen bra då alla övriga rum kommer att gå i blått?

Casses åsikt:
NEEEJ!!! Den gröna färgen är ju jättefin! Det kommer ta en evighet och bli dåligt resultat att måla om dem...varje lucka måste ju först slipas noga. Svårt att hitta den rätta blåa färgen också...
(jag har förresten hört att man inte behöver slipa efter som att underlaget är slätt nog)
Detta är viktigt! Jag vill höra vad DU tycker. Det är många som läser bloggen varje dag, lämna en kommentar för min skull så jag vet vad jag ska göra... helt anonymt om så önskas.

PUSSSISSAR

111 kommentarer:

Anonym sa...

Det ljusa blåa är lättare att ändra om du skulle vilja göra det, som detaljer så som blommor och kökshanddukar, kaffekoppar och liknande. Det går ju även att mörka ner ett ljust kök men svårare att ljusa upp ett mörkt med detaljer. Hänger du med?

Anonym sa...

Aa.. jag håller med Lisa.
Det lär bli mycket svårare att matcha det gröna köket på ett snyggt sätt och det ljusa är mer ombytligt!

Anonym sa...

Blått ger lite känslan av fräscha lakan och en kopp té till frukost, det gröna känns mer hmmm lugnt, men det blå är lite mer uppiggande!

Anonym sa...

neongrön!!
nejdå, BLÅ helt klart!
Ljust kök inspirerar till en kreativare arbetsmiljö! :D

Anonym sa...

Blått helt klart!

Anonym sa...

Det blåa känns mera upplyftande och gladare. O rätt nu till vår o sommar! Btw, ytan kan vara hur slät som helst men du måste ändå slipa luckorna om det är målade med blank lackfärg o dyl. annars fäster inte den nya färgen. Så mkt har jag lyckats snappa upp från pappsen iaf :) Men det kanske inte var så du menade? Goodnite :-*

Anonym sa...

blåa helt klart

Anonym sa...

Blått helt klart :D

Anonym sa...

SV: Själv tycker jag den ljusblåa!
Den är som sakt lung (även den gröna också) men eftersom den är så ljus blir det mer ljus i rummet och köket ser större ut! Det blir dessutom en mildton för ögonen, inte några extrena färger som man måste ställa om synen för att uppfatta, här flytter liksom allt ihop!

Så helt klart den blåa!
KRAM

Anonym sa...

Ljusblått helt klart!

Förresten ta gärna en titt på mina auktioner! :)
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1980836&listtype=1

Anonym sa...

Nu är ju den blå bilden otroligt mycket finare. Det är som att ta en bild på en skitig grön bil och en välpolerad blå bil som är snajsigare detaljerad och fråga vilken som är bäst. Men okay, okay, jag säger med blå för det känns mer som er. Förresten, vem är den där människan som gör sådan skamlös reklam? syster

Anonym sa...

Blått! Det är riktigt fräsch. Sen så har jag ju aldrig riktigt gillat grönt...

Anonym sa...

Blått är jättefint, helt klart! Lungt, ljust och modernt. Men!!! Nu är ju köket grönt... Och som sagt, det måste slipas mycket noga och det är svårt att få en jämn fin yta när man målar. (jag lovar, mina föräldrar målade om insidan på sina köksluckor för att prova. Det stannade vid insidan av luckorna då resultatet, trots noga slipning och noga målning, inte blev som önskat.) Lovar att du inte vill lägga ner det jobbet. Om du verkligen vill ha ett blått kök, hör med Petta om att köpa nya luckor. Helt klart mycket lättare och mindre hårslitande att köpa nya luckor om du måste ha det blått...

Btw! Det gröna köket är jättefint och lantligt. Måla väggarna vita, ha vitt kakel och det kommer att vara skitsnyggt!!!

Anonym sa...

sv: jag tycker det ljusa eller det blåa.

Anonym sa...

Hejsan! Det ljusa helt klart, härligt med mkt ljus i köket, och tänk så fint på sommaren då solen lyser in.

Anonym sa...

svårt... men jag väljer blått!

Anonym sa...

sv: jag tkr att det blå va fint men det kan nog bli jobbigt men det sköna e ju att det blir ljusare, jag röstar på blått

Anonym sa...

blå.

Anonym sa...

Hej där :-) jag tycker det blåa utan tvekan! ha en bra dag

Anonym sa...

jag tycker att det blåa =D

Anonym sa...

de blåa

Anonym sa...

tycker absolut de blåa =)

Anonym sa...

den blå tycker jag:D hoppas ni hittar den rätta färgen :P
KRAM

Anonym sa...

sv: absolut ingen fara, glad att jag kan hjälpa till =) jag är väldigt klassisk i färgerna så väljer ofta vitt. därför säger jag nog de ljusblåa. tycker det känns skräpigt med färg i köket.

Anonym sa...

blått skulle nog vara finast! :)

Anonym sa...

Jag tycker om den ljus blåa färgen ;)

Vi fixade våra gamla bruna fula skåps luckor hemma och jag fick äran att välja färg. Jag valde röd och det blev ass snyggt ;D

Anonym sa...

Båda var fina men jag fastnade mer för det blåa, ljust och härligt. Go blue! ;)

Anonym sa...

haha, jag är en sån där tråkig person så jag tycker att du ska ta det vita ;D

Anonym sa...

Tycker absolut att du ska ta ljusblåa :)

Händer idag? ;>

Anonym sa...

Ljusblåa,var ju jätte mysigt:)

Anonym sa...

Observera att ljusblått kan upplevas som en kallfärg

Anonym sa...

Hej.. å ja tycker absolut det blåa köket.. super snyggt!! =)

Anonym sa...

det blåa köket helt klart :)

Anonym sa...

sv: Det märks att du själv helt klart vill ha det ljusblåa! haha + att precis som du säger ger det en luftigare och fräschare känsla. Visst, att det blir mer jobb såklart men det är ju värt det i så fall! Du kommer ångra dig om du har kvar det gröna. Kram

Anonym sa...

det ljusblå var finast! :)

Anonym sa...

Du ska absolut välja det blåa köket! :)
/ emeliens.blogg.se

Anonym sa...

sv: Oj detta var svårt, jag älskar gröna lantliga kök, det är så mysigt att vakna upp och sätta sig där och äta frukost. Men blått är också jätte fint, det är mer stilrent på något sätt ! Vilket är du mest inne på själv ?

Anonym sa...

Blått helt klart!! Det är trevligare med en ljusare färg och blått är jätte mysigt. Det blir inte fel om du vill måla om det gröna till blått. Allt går ju om man vill!:) det finns mkt hjälpmedel att ta till, så bara kör hårt! Kramar

Anonym sa...

Jag tkr det ljusa!

Anonym sa...

Den ljusblåa färgen var lätt snyggast!

Anonym sa...

Blå, den har ju också en lantlig stil. Mycket snyggare dessutom. Men den ljusblå släppar man dessutom in mycket ljus och ett kök ska vara ljust. Annars ser man ju inte vad man lagar.





Har du någon gång skrivit något på en sedel? Kanske känner du igen någon av pengarna jag lagt upp? Kommentera gärna och berätta om dina erfarenheter om texter kladdat på pengar.

Anonym sa...

Blå! jag skulle aldrig trivas med den gröna

Anonym sa...

grönt!

Anonym sa...

Tycker det ljusa, blåa. Det gröna var lite mörkt och trist. Å andra sidan gillar jag neutrala kök=vita, de kan kombineras med alla andra färger och kan kan ändra så mycket mer...Men smaken är som baken delad!

Anonym sa...

Jag tycker det ljusa köket var finast! :)

Anonym sa...

SV: Jag röstar nog faktiskt på det blåa. Det gröna känns lite fööör murrigt liksom. Det blåa känns piggare, fräschare och helt enkelt snyggare. Vi har ett blått kök här hemma, hahaha.
Så blå, that's my vote.

Anonym sa...

hejhej :) det är lugnt!
jag tycker dte blåa var finare :)
ha en superbra dag! och lycka till med väljandet av färg :)
kram

Anonym sa...

Det blåa var mycket snyggare

Anonym sa...

Det blåa är fint! =)

Anonym sa...

> Kära Cate, hejhej på dig! Okej, jag vet inte riktigt.. Jag tycker både att blått och grönt kan passa ert nya kök.. Men eftersom du vill ha min åsikt, så tycker jag att ni ska måla det blått. Det känns trevligare på något sätt, eftersom blått är "himlens färg". Men det är ju bara min åsikt. Huvudsaken är ju vad du tycker! Kramkram,
GG

Anonym sa...

Ååååh! Behåll det gröna!!

Anonym sa...

Det blåa är ju ljusast, men är du verkligen säker på att du vill lägga ner så mycket jobb på att måla om , ska det bli riktigt snyggt bör man sprutlackera, vet att även målar proffs har misslyckats med pensel eller roll här på jobbet.
Mitt råd Avvakta lite se till att köket blir klart först och känn in er......
kram från hon som gillar grönt även den gröna färgen mor

Anonym sa...

jag tycker den ljusblåa färgen helt klart!!!

Anonym sa...

Blått definitivt. älskar inredning och ska utbilda mig till inredningsarkitekt. Blått ger en skönare känsla, romantiskt liksom

Anonym sa...

eftersom resten av undervåningen går i blå nyans tycker jag du ska ha kvar den gröna färgen. för kök är ju inte direkt ett rum, det är ju där man lagar mat och äter. tycker det gröna såg finare och fräschare ut än det blåa. det blåa såg ganska slitet/gammalt ut. där har du min åsikt :)

Anonym sa...

Jag tycker blått ial (:

Anonym sa...

klart jag ska hjälpa dig! Min åsikt är ju att båda grönt och blått tröttnar man på! Isf måla väggarna blåa eller gröna för om ni tröttnar är det bara att måla om! Det kan man inte bara göra sisådär på köksluckor! om du ska ha ännu mörkare grönt på luckorna blir det väldigt mörkt i hela köket tro jag iaf! Beror på hur mycket solljus ni får in! Och blått blir liksom kallt ¨på något vis!
Kram

Anonym sa...

Heej! du lämnade en lite note i min blogg;) tack.
Båda var snygga på sitt sätt men Jag gillar ljusa kök det ger större plats så det ljusblå ser snyggt ut. det andra kan lätt bli mörkt och lite gammaldags kanske.
Vilket blir de nu då;)?

Anonym sa...

Hejhej . du lämnade en liten kommentar i min blogg, och jag tycker att det ljusblåa köket ser helt klart bäst ut
kram

Anonym sa...

Hej! Jag tycker definitivt blått! Med tanke på att det är min favorit färg men inte nog med det tycker jag att det ser mycket fräshare ut med tanke på att man kan bryta blått med andra massa färger än grönt kan! ;-) Skit snyggt!!! Ska hämta inspiration härifrån när jag ska fixa och trixa med mitt kök!

Anonym sa...

Jag tycker nog att du ska ta blått;D

Anonym sa...

lätt blått! :)

Anonym sa...

det andra, jättehärligt !

Anonym sa...

det adnra tycker jag, superfint ! ;)

Anonym sa...

den blåa, lätt :)

Anonym sa...

du frågade på min och linneas blogg www.weourselfandus.blogg.se , och jag tycker defnitivt att du ska ta det blåa, det andra ser lite väl gammaldags ut .. :)

Anonym sa...

Jag tycker blå....

Anonym sa...

tjipp! det blå såklart. Det gröna är för 90's.
Kram Johanna

Anonym sa...

Ljus blått helt klart, det tror jag kommer vara super fint! Lycka till köket :)

Anonym sa...

Blått är finast =D

Anonym sa...

Jag tycker den ljusblå, den blir lite ljusare med den och mycket mysigare att sitta och äta. Enligt mig då:)

hoppas det blir finfint!)

Anonym sa...

Blått tycker jag :) ljust och fint ^^

Anonym sa...

Hej! :)
jag tycker personligen blått, det känns luftigare ljusare och på något sätt fräschare :)
det kan ju vara svårt att få till färgen, men jag skulle iallafall försöka :)
kramar och hoppas resultatet blir lyckat! :)

Anonym sa...

Hej!
Tack för din kommentar på min blogg...
Vill vara med och tycka till om köket, och jag tycker du ska satsa på den blåa/ljusare färgen eftersom vi bor i ett land med mycket mörker största delen av året samt att det kommer kännas större.... mörka färger "krymper" rummen!

Titta gärna in på min blogg!
http://alexandramarias.blogg.se

Anonym sa...

No afanse men det gröna va inte fint det ljusa är mycket bättre.

Anonym sa...

Blått utan tvekat, kommer bli sjukt snyggt :D
Hoppas du haft en bra dag och får en bra kväll :D

Anonym sa...

det blåa var finast :)

Anonym sa...

Det ljusa :D !!

Anonym sa...

Det blåa köket tycker jag är finast!! :) Kram

partymoa.blogg.se

Anonym sa...

Blått klart:)

Anonym sa...

helt klart den blå.





KOlla gärna in min blogg

http://nancyrebeka.blogg.se

Anonym sa...

Härligt :-) Hoppas på de blå då! Blir intressant o se vilket ni bestämmer er för.

Javisst är Jennifer mycket mer naturligt vacker. She is lovely!

Kram

Anonym sa...

så lite så !
hehe ja man får ju hålla tummarna som sagt :D

hehe jaa det tycker jag med :D bebisar e så sööta hehe :)

kram

Anonym sa...

sv: tack för att du tror själv är man ganska =S haha men hoppas han 'godkänner' det då! haha
vad ska hända på <3 dag då ??

Anonym sa...

Svar: Så lite så! :)
Såsen är gjord av spaden från fisken, blandat med creme fraiche och lite grädde. :)

Anonym sa...

Vita köket var ju jättefiint!! :D

Anonym sa...

haha, jag skrev ju i mitt inlägg att jag har marshmallows i ;) Dessutom är det ju även marshmallows på bilden ;)

Det är hur gott som helst! Jag älskar det ;>
Händer ikväll?

Anonym sa...

sv; glöm inte bort att du är kvinnan i huset och du bestämmer, haha :D
kram
Lycka till ^^

Anonym sa...

Blå, helt klart! :)

Anonym sa...

Haha jag är likadan ;D
Man blir lite förvirrad av att svara på 60 kommentarer, det tar ett tag också.. xD

Anonym sa...

svar; hehe okej, och tack (: kram

Anonym sa...

hehe precis :) Som tex kenza, hon svarar aldrig på kommentarer - då tappar man lusten att kommentera hos henne.. ;b

Anonym sa...

Det blå köket är så himla fint, satsa på det. Jag tycker inte alls om det gröna, du måste också tänka på vilka färger som passar. Det gröna finns det inte så många färger som är snyggt ihop, däremot finns det mer färger som passar med blått. Blått är också fräscht och behaglig färg medans grönt kan vara stressande och mörkt. Men det är bara enligt mig :)

puss

Anonym sa...

Ah okej, hoppas det blir bra då :)

Ah jag hoppas verkligen att det blir underbart :D Känns hemskt att behöva lägga SÅ MYCKET pengar på en vecka men det händer bara en gång och då ska det firas ordentligt med :D

Anonym sa...

Sv: kul :) ja det är riktigt äckligt!

godnatt

Anonym sa...

Ja precis, det är helt sjukt.. ;o

Anonym sa...

Det var så lite ;)

Jaa, de betygsätter konditionen det är ju löjligt :P

kram /g.s

Anonym sa...

Hej jo men blå tycker jag definitift! Visa mannen vem som bestämmer! haha men jag håller tummarna för att ni väljer rätt val tillsammans ändå! Lycka till och hoppas på att få se bilder sen när det är klart =) Puss och kram

Anonym sa...

sv: lycka till med att övertyga fästmannen !
Oh, mycket bra idé du! de måste jag göra! Tack för idén.

Kram annassara

Anonym sa...

sv: lycka till med att övertyga fästmannen !
Oh, mycket bra idé du! de måste jag göra! Tack för idén.

Kram annassara

Anonym sa...

jag har inte kollat på yes man ännu! Tänkte göra de om en timme eller två när man har laddat upp med choklad pudding etc etc! Jag lovar att meddela om den är bra eller inte efter jag sett den =)

Anonym sa...

jag gillar verkligen det blåa, mera friskt och lättmatchat till annat. Kram!!!

Anonym sa...

Självklart de sista!! Utan tvekan!

http://tinaekerum.blogg.se

Anonym sa...

jag tycker det ljusa så jävla nice ... nu vill jag måla om vårt kök jue =) lycka till

Anonym sa...

blått!

Anonym sa...

SV:du måste lägga upp bild sen över hur det blev :)

Anonym sa...

Jag tycker nog blått :) Mer ljus och köket känns också större, lycka till!

Anonym sa...

det blåa, definitivt! lycka till med inredningen! och lägg gärna ut bilder sen när ni är klara!:)

Anonym sa...

Det ljusa köket helt klart =)

Anonym sa...

det bl`a :)

Anonym sa...

DET LJUSA BLÅA !! TRO MIG :D min mamma och pappa är båda inrednigsarkiteker :D

Skicka en kommentar