3.4.09

Fixa serierna också!

Nu kan du se veckans tv-shower direkt

Det blir allt vanligare i USA att sända tv-program via internet. Möjligheten att se programmen finns dock bara om du har en dator som befinner sig i USA. Såvida du inte lyckas få servern att tro att din dator dragit västerut.

Lösningen är att se till att servrarna hos tv-bolagen i USA tror att ens dator befinner sig i USA.

Och det är faktiskt inte så svårt eller krångligt som det kan låta. Du behöver ta hjälp av en tjänst som "byter ut" datorns svenska ip-adress mot en som går till en amerikansk server.

Det finns flera olika sådana tjänster på nätet.

Hotspot Shield är gratis men annonsfinansierad. Nackdelen med den är att den kan bli överbelastad och att bandbredden inte räcker till. Då får man vackert sitta och vänta medan programmet man tittar på buffras i datorn och sedan titta stötvis.

Om du vill titta regelbundet och i princip störningsfritt kan du välja att skaffa sig en så kallad vpn-tjänst till en amerikansk server. Ett månadsabonnemang på en sådan kostar motsvarande runt 130-135 kronor. Men det finns också varianter där man köper ett visst antal gigabyte för nedladdning som ett kontantkort. Då kostar 5 gigabyte motsvarande 75 kronor och det räcker till 3-5 tv-shower à 40 minuter.

Hotspot Shield

www.hotspotshield.com

Gratis (reklamfinansierad)

Vpn Uk

www.vpnuk.info

13.50 GBP/månad

Banana Vpn

www.banana-vpn.com

14,99 dollar/månad

Always Vpn

www.alwaysvpn.com

”kontantkort”

5GB 8,50 USD

80 GB 47 USD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar