11.1.09

Jag dras till det andra könet... eller?

För en tid sedan tittade jag för första gången på bonde söker fru med Lisa. Programmet visade två homosexuella killar som gosade varpå jag säger "Vem tror du är tjejen i förhållandet... den blonda va?" och hon svarar "Ja om du nu verkligen måste dela upp det i könsroller".

Då kom jag att tänka på att det inte alls är jag som måste dela in det i könsroller utan det är ju faktiskt så att det är så världen ser ut. Den är skillnad på manligt och kvinnligt. Annars hade inte ens orden manligt och kvinnligt funnits. "Det är bara att sticka ut huvudet och se sig om i världen" som Paolo Roberto sa!

Kolla bara på dessa slumpade lesbiska par:Även om alla dessa faktiskt är tjejer (jo det är sant! tom den sista till vänster) så kan man tydligt se en "tjej" och en "kille". Något som får mig att fundera över ifall man blir kär i ett "könsorgan" för det är för mig den enda skillnad i dessa fall. De saknar ett manligt könsorgan.

Vad tror du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att det finns par där den ena är vad som anses mer feminint och den andra vad som anses maskulint. Men det är ju ingen regel. KOlla bara på dessa lesbiska par:
http://celuloidesensujugo.files.wordpress.com/2007/12/fosteraedt1112_468x517.jpg
http://www.exposay.com/celebrity-photos/heather-matarazzo-and-carolyn-murphy-2008-trevor-project-new-york-gala-arrivals-hz0PZN.jpg
http://img2.timeinc.net/instyle/images/2007/parties/050907_latifah_400X300.jpg

Det jag tycker du ska fundera lite över är hur mycket som är genetiskt och hur mycket som är uppfostran när det gäller manligt och kvinnligt. Visst anses gympaskor och slips kanske vara maskulint, men varför egentligen? Ska sådana ord verkligen behövas i en modern värld, eller ska man se mer till individen? Det finns ju män som är tillsammans med tjejer som inte är girlie och kvinnor som är tillsammans med män som är "vekare". Är de smyghomo då? I många avseenden är de traditionella könsrollerna omvända i mitt förhållande, t.ex., eftersom vi är människor inte stereotyper. / syster

Luisa sa...

Det här var jätte intressant! har faktiskt itne tänkt på det på det sättet du lägger upp det! Bra fråga! men smatidigt kan jag tro att det homosexuella dras till hos en partner är att man har förståelse för varandra. Tex de flesta lesbiska hatar killar pågrund av att dom e så sviniga och odrägliga! Medans de flesta tjejer inte är så, vi tänke rmer på hur andra mäniskor ser oss och hur vi ska bete oss! Jag tror vi tjejer och killar är väldigt olika varnadra och dom som förstår oss bäst är väl tjejer! Antar att det är det dom dras till att någon förståår dom! jag däermot gillar skillnaden melan kille och tjej visst kan det vara kobbigt obland då killar kan vara sååå tröööga men det tänker juh samma som oss! men det är det som är spänningen mellen man och kvinna!

Skicka en kommentar