5.11.08

Bloggandet – nya kvinnostressen

Många kvinnor känner sig tvungna att fortsätta blogga under ledigheten
Semestertider – men de bloggande kvinnorna tar inte ledigt.
Kraven på att uppdatera sin sajt har blivit en ny sorts kvinnostress.

– Det är inte hälsosamt att driva en blogg, säger Aftonbladets bloggare Malin Wollin.

Det är kvinnorna som står för det mesta av bloggandet på nätet. Och trots semestern fortsätter många av dem att uppdatera sin sajt. Malin Wollin tror också att tjejer som bloggar driver på sig själv hårdare.

– Vi tjejer har alltid högre krav på oss själva och det gäller bloggandet i högsta grad.

Själv ser hon bloggandet som ett jobb.

– 23 000 unika besökare går in och förväntar sig att jag ska skriva något. Men har man inte ett uppdrag och får betalt tycker jag att man ska tagga ned, och göra det för sin egen skull, säger hon.

- Källa aftonbladet.

Okej jag kanske inte direkt har 23.000 unika besökare... du kan gångra det talet med 2,5... och ta bort tre nollor.

Bloggar mer i morgon - jag svär!

5 kommentarer:

anna sa...

det där är ju sant, framför allt med min hamla blogg som hade mkt fler läsare så var jag skitstressad att jag skulle blogga. och då var det inte 23 000 vi snackade om... men ändå! framför allt efter fester eller resor var dte hemskt... haha jag tror att bloggstress kommer bli den nya folksjukdomen nu då utbrändhet börjar kännas liiite last year. kolla bara på blondinbella, hon pallade inte trycket till sist, den lilla muppen.

och angående caiproshka så borde du verkligen testa den. jag tyckte i alla fall att den var supergod men jag gillar caipirihna i vanliga fall, har bara lite svårt för rom...

och slutligen, tyvärr står det inte "sleeping it real" på min tröja. det står "keeping i real - like a happy meal"

pööööss

Em sa...

Jag vet inte jag om jag känner mig stressad till att blogga. Gör du det? Det beror ju i och för sig på anledningen till att man bloggar. Jag bloggar för min egen skull, för att jag ibland behöver få saker ur mig eller känna att jag kan förmedla mig med omvärlden. Och bloggar jag på semestern gör jag det för att det är kul och för att jag vill dela med mig. När vi var i USA till exempel, visst, vi kände oss "tvugna" att blogga, men bara för att vi verkligen ville berätta vad vi hade för oss för vår nyfikna familj där hemma.

Vi kommer nog att dröja längre än så innan vi får en tvåbent som tassar omkring här i huset. Mycket annat ska hinnas med innan vi binder upp oss och skaffar familj.

Inbjudan jag fick gäller en spelning med några av mina gamla vänner på en bar i Linköping. Jag hade blivit lite förvånad om du hade fått en inbjudan, då hade världen varit bra liten!

anna sa...

här lägger man tid på att skriva en sån lång kommentar, så kommer Em med en ääääännu längre! Nu har jag bloggkommentarsstress också!

Ulrik sa...

Ni kvinnor har det inte lätt ;)

Caipiroska hetereju btw!

anna sa...

sak samma...

Skicka en kommentar